Кръстопътя+++ Пророчества

 

Начало  Статии и поучения  Пророчества  Касети  Разкази  Връзки

 


 

БОГ ИЛИ ДЯВОЛЪТ КОНТРОЛИРАТ БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗБОР?

 

ПРИЗИВ КЪМ УСЪРДНО ЗАСТЪПНИЧЕСТВО

24-06-2005

 

Наближават изборите за нова власт в България и напрежението се покачва. Не само политическото, но и духовното.

 

Призоваваме всеки, който чете това слово да се застъпи за България с молитва в следващите дни. Тези избори ще са решаващи за обществената и политическа ситуация в България. Застъпничество и усърдна молитва за управниците ще е нужна в идните няколко месеца.

 

1 И тъй, увещавам, преди всичко, да отправяте молби, молитви, прошения, благодарения за всичките човеци,2 за царе и за всички, които са високопоставени, за да поминем тих и спокоен живот в пълно благочестие и сериозност.3 Това е добро и благоприятно пред Бога, нашия Спасител,4 Който иска да се спасят всичките човеци и да достигнат до познание на истината. (1 Тимотей 2:1-4)

 

 

Тези от вас, които редовно четат публикациите в нашия уеб сайт сигурно са забелязали, че често говорим за съд над българската национална гордост. Да, вярваме, че Бог е приготвил съд за всяко нещо, което арогантно се издига като идол над познаването на него включително надутото националистическо самочувствие. Духът на Господа пророчески идва да ни открие тайните на Божието сърце и Неговите планове. Не спестяваме истината за това, колко смешни и жалки са българските претенции за величие – в личен и национален план.

 

Смисъл на пророчествата за Божия Съд

 

Тези наши твърдения, обаче, не бива да бъдат бъркани с ненавист към хората в България. Истината, дори и болезнена, когато идва чрез духа на Господа, е за да ни оперира от раковите образувания на греха в душите ни. Истината ни освобождава да търсим Бога и взаимоотношение с Него.

 

Бог обича българите родени в тази потискана и измъчена земя. Божията любов търси всеки, който би се отвърнал от греха за да избегне от справедливото осъждение, което очаква всеки грешник. Българите са роби на греха и страстите си, заради своя бунт и непокорство, заради гордост, суеверие, похот и алчност. Това е вярно слово! Аз съм го виждал да се потвърждава ежедневно от започване на служението ми в България, дори няколко пъти на ден.

 

Но именно заради тези, които се разбунтуваха Исус даде живота си. Бог има призив за въздигане на пророческо служение към църквата и към нацията. Неговата цел е да призовава към праведност, покаяние от греховете и вяра в Исус Христос, Спасителя на нашите души. Не от ненавист, а от любов Бог призовава хората в България към смирение и покаяние.

 

 

Поднебесните мрачни сили и тяхното “пророчество”

 

Съвсем различно е отношението на поднебесните сили покорни на княза на този свят. “Пророчествата” вдъхновени от тях също са различни. Техните планове са за заблуда, безнадеждност и разруха! Божият съд е шанс за осъзнаване и връщане към Него, докато дяволските “пророчества” са предназначени да насеят неверие, недоверие, цинизъм и безнадеждност. Ето доказателства от коментари от световните медии за българските избори:

 

Французите твърдят, че българските избори ще са под знака на дявола.
'Франс прес': Българските избори - нумерология

21.06.2005 12:45:00

 

Когато прочетох горното заглавие в новинарски уеб сайт изпитах гняв срещу бруталните дяволски лъжи и плановете на нечестивия отново да повлияе на съдбата на българската нация! Врачки и нумероложки отново надигат адски глас да “пророкуват” сатанинска заблуда и проклятие над българите и съдбата на българския народ!

 

Не искам от тези страници да давам трибуна на вдъхновените от мрака “предсказания” на врачката, цитирана от Франс Прес. Всеки, който се интересува от пълния текст на статията може да отиде директно в уеб сайта със статията тук:  http://izbori2005.netinfo.bg/?tid=40&oid=721962

 

В същото време ще направя коментар на някои от твърденията в тази публикация приписвани на “нумероложката”, както е цитирана в посочената статия:

 

“25 юни, събота, е ден, белязан от номера на дявола. Бог забранява такива числа”, твърди нумероложката.

 

Глупостта на горното изказване се състои най-вече в намесването на Божието име. Какво значи “Бог забранява такива числа”? Означава ли, че Бог ще отмени денят събота, 25 юни 2005 г., след като “забранява такива числа”? Бог я е забранил съботата, и тя няма да се случи? Ако все пак, този ден, 25 юни 2005, дойде и си отиде, какво става с този “бог”, който е забранил числата означаващи този ден? Какъв бог е, като уж забранява, пък деня си идва и минава независимо, че е “забранен”?

 

С неясното си мистично изказване тази врачка ползва невежеството, което идва от незадаване на въпроси, типично за културата на общуване в България, за да придаде състоятелност на своите бръщолевения.

 

 

Тъмна промоция на политически партии

 

Важно е да отбележим, кои политически формации са с благоприятни шансове в прогнозите на тази жена:

 

Вестникът, който тиражира тези “предсказания” е “168 часа”. Оттам френската агенция е взела новината, тиражирала я е в интернет, а после тя е влязла обратно в България чрез новинарския уеб сайт. Този вестник е от същата група и порода като “24 часа”, който беше флагман на лъжливата кампания срещу “сектите”, тоест евангелските църкви, в периода 1992-1997 година. “24 часа също публикуваше на първа страница, през 90те години на миналия век съобщения за “контактьорки”, които в Русенско щели да посрещат извънземни”. Глупост или цинизъм, без значение кое от двете, ръководят тези медии в това отношение с врачките, като източник на новини, коментари или сензации. Тези медийни средства са трибуна на окултните гласове в българското общество. Те са глашатаи на проклятие над българския народ защото сеят богохулство, заблуда и безбожие.

 

Статията завършва с “пророчество” за дяволския план за това, какво той иска да се случи в България: “Най-важното число в предстоящия вот е 25 – датата на вота. В шестия месец тя провокира голяма доза агресия в целия народ и изборният ден ще бъде труден, белязан от куп перипетии и много, много насилие.”

 

Проклет всеки, който пророкува от дявола, а не чрез Духа на Бога! Проклет всеки, който изопачава Божието слово и намесва името на Святия там където Той не и помислял да Го изяви! Вашето осъждение няма да се забави, ако не се покаете за кървавия договор, който сте сключили с мрака за да осигурите за себе си власт, престиж и пари! Насилието, което предричате ще постигне вас, ако навреме не се смирите пред Божието величие и настоявате за план, който Той не е изявявал. Покайте се докато още е време и благодатта на живия Бог е насочена към вас – отвърнете се от злото и се покорете на Христос, Божия Син като Господ, и Той ще ви прости греховете. Оставете лъжите и бесовските пророчества и Божията милост ще ви отведе от царството на мрака в царството на светлината. Ако закоравите себе си ще ви постигне съдбата отредена за дявола и неговите ангели!

 

20 И звярът биде уловен, и с него лъжепророка, който бе извършил пред него знаменията, с които измами ония, които бяха приели белега на звяра, и които се покланяха на неговия образ; те двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, което гори с жупел. (Откровение 19:20)

 

Бог е този, който решава какво ще стане с тези, които управляват и тези, които са управлявани.

 

Не се заблуждавайте, че демократичният избор дава контрол на човека върху управниците. Бог и духовните принципи, върху които Той е изградил този свят действат и “в условията на демокрация”.

 

12 Мъдростта е у белокосите, казвате вие,

И разумът в дългия живот.

13 А у Бога е мъдростта и силата;

Той има разсъждение и разум.

14 Ето, Той събаря, и не се съгражда вече;

Затваря човека, и не му се отваря.

15 Ето, задържа водите, и пресъхват;

Пуща ги пак, и изравят земята.

16 У Него е силата и мъдростта;

Негов е измаменият и измамникът.

17 Закарва съветниците ограбени,

И прави съдиите глупави.

18 Разпасва пояса на царете,

И опасва кръста им с въже.

19 Закарва първенците ограбени

И поваля силните.

20 Отнема думата от ползуващите се с доверие,

И взема ума на старейшините. (Йов 12:12-20)

 

Бог е този, който може да превърне от царя затворник и просяк, Той решава съдбата на всеки един. Не са изборите, които дават власт на управниците, а Бог, който владее и избора на избирателя.

 

Френската връзка

 

Не е случайно, че френска информационна агенция разпространява нечестивите прогнози на българската врачка. Би следвало да се очаква, че сериозни информационни агенции като Франс Прес не биха обърнали внимание на окултни предсказатели за да правят изводи за политически събития като избори в един народ. Факт е, обаче, че духовете, които владеят масовото съзнание във Франция са от същия тип бесове, които мразят Бог и са хранени от привидно милия хуманизъм. Франция беше износител на кървавата Френска революция пред 18 век, люлка на атеистичната философия и дори съвременна Франция, въпреки демокрацията потиска свободата на религията, включително и на християните. Френската национална гордост и чувство за превъзходство над другите народи и днес е източник на духовни влияния, които имат произхода си в принца на този свят, който използва греха на гордостта за своите разрушителни цели.

 

 

Какво казва Божието Слово за изборите в България

 

Проклет всеки, който издига глас срещу Бога и познаването на Исус Христос, Спасителя на хората!

 

Второзаконие 28 говори за благословение и проклятие. Този, който слуша гласа и заповедите на живия Бог и ги следва ще бъде защитен и благословен. Този, който е се покланя на идоли сам Бог ще се погрижи проклятието да не го задмине. Това е съвсем накратко преразказано съдържанието на тази глава от Стария Завет. Пророк Еремия също говори за Божието проклятие:

 

1 Словото, което дойде към Еремия от Господа и каза:2 Слушайте думите на тоя завет, и говорете на Юдовите мъже и ерусалимските жители; и ти да им речеш:3 Така казва Господ Израилевият Бог: Проклет оня човек, който не слуша думите на тоя завет,4 който заповядах на бащите ви в деня, когато ги изведох из Египетската земя, из железарскатапещ и рекох: Слушайте гласа Ми, и изпълнявайте тия думи според всичко що ви съм заповядал; и така вие ще бъдете Мои люде, и Аз ще бъда ваш Бог,5 за да изпълня клетвата, с която се клех на бащите ви, да им дам земя, която изобилва с мляко и мед, както я изпълнявам днес. Тогава отговорих, като рекох: Амин, Господи! (Еремия 11:1-5)

 

Българите разчитат на политиката да реши техните проблеми. Това е така защото хората, които не се стремят към Бога и вечното са вързани от плътското, земното, бесовското. Тяхната надежда не може да надскочи надеждата за уреждане в този живот. Тяхното спасение е не мирът на душата в присъствието на Бога, но се изразява в удоволствието на плътта в условията на земен успех. Те искат да живеят охолно, с високи заплати, ниски цени, дълги почивки и земна радост.

 

Спомнете си изборите за властта през 2001 година. Всички се поклониха на цар Симеон като пред Месия като всички дадоха своя вот за него. Съвсем естествено, царят е само човек и той не може да даде това, което дълбоко в себе си хората очакват от него – спасение и вечен живот. Никое политическо управление не може да промени духовната атмосфера над една нация и нейната съдба, ако Бог не реши да участва в такава промяна.

 

Така казва Господ:

Проклет да бъде оня човек,

Който уповава на човека,

И прави плътта своя мишца,

И чието сърце се отдалечава от Господа.

6 Защото ще бъде като изтравничето в пустинята,

И няма да види, когато дойде доброто,

Но ще обитава в сухите места в пустинята,

В една солена и ненаселена страна. (Еремия 17:5-6)

 

Така с упованието си в политиката за политическо “спасение” за по-охолен и спокоен живот хората си навличат проклятие. Ясно е казано от пророка “проклет да бъде оня, който уповава на човека и прави плътта своя мишца”! Сам Исус беше подгонен от тълпата за бъде въздигнат за цар от народа, които видяха Неговото служение на изцеление, мъдрост, щедрост и сила.

 

Човешкият плътски ум иска да реши проблемите си по най-елементарният и лесен за плътта начин – да го направим министър-председател и да ни качи заплатите. Не случайно в телевизионният дебат по Канал 1, на 23 юни 2005 г. вечерта, водещият зададе като първи въпрос на политическите сили какво обещават като заплати за населението ако бъдат избрани. Божието слово свидетелства за думите на Господа: “Писано е: Не само с хляб ще живее човек, но с всяко слово, което излиза от Божиите уста.” (Матей 4:4).

 

Тези, чието сърце се отдалечава от Господа, търсят богатство и не зачитат състоянието на духа. Политическите ходове и решения, могат да подобрят донякъде състоянието на един народ. Но сърцето на политиците е това, което има значение. Защото когато управниците се боят от Бога, тогава и правдата тържествува. Истинското благоуспяване идва там, където Бог е почетен и Неговото Слово е станало стандарт за хората, включително и за тези, които управляват.

 

7 Благословен да бъде оня човек,

Който уповава на Господа,

И чието упование е Господ.

8 Защото ще бъде като дърво насадено при вода,

Което разпростира корените си при потока,

И няма да се бои, когато настане пекът,

Но листът му ще се зеленее,

И не ще има грижа в година на бездъждие,

Нито ще престане да дава плод. (Еремия 17:7-8)

 

 

Ето какво казва Божият Дух за изборите в България:

 

България е презряно място, но Аз не съм я забравил. Милея за душите, които погиват всеки ден в агония без живота, който Аз дадох на света и прошката чрез жертвата на Моя единороден Син. Тези избори няма да решат вашата съдба. Изборът в сърцето ви – дали да чуете Моя глас и да Ме следвате е този, който наближава за вас. Тези избори са само пророческо предизвестие, че истинският избор все още предстои, все още има шанс да изберете Мен, а не греха и погибелта. Тези от вас, които Ме познават, нека се застъпят за хората в България, дори за враговете Ми. Много са враговете Ми в тази страна и тези, заради които се хули Името Ми. Но аз съм благ и справедлив Бог. Никой няма да избяга от Моя справедлив Съд. Но дълбоко в душата Си желая спасението на тези, които се опълчват срещу Мен. Деца Мои, молете се сърцата на хората да се отворят за Моето слово. Молете се и за работници на жетвата, защото жетвата е изобилна, но работниците са малко. Аз не търся наемници, които търсят слава или бърза печалба. Молете се за истински работници истински воини в молитва, слово и дело. Молете се за истинско слово и пророчество от небето, което да съсипе лъжите на врага на душите ви. Защото какво се ползва човек, ако спечели целият свят, но изгуби душата си? Молете се за мъдрост за да избягате от заблудите, които ще дойдат за да отведат мнозина по пътя, който води към гибел. Вашият избор е вашето свидетелство. А всеки, който ползва името Ми за да сее смут и объркване и поклонение към демони – такива са вече осъдени. Те сами са избрали бунта и нечестието.

 

Конкретно слово за изборите е, че комунистите ще спечелят много гласове, но те няма да управляват. Бог може да издигне праведни управници, ако Неговите последователи се застъпят пред трона на благодатта за съдбата на този народ и делото на Господа всред него. Не всеки, който се нарича християнин е такъв. И не всеки милее за делото на спасението. Мъдрост отгоре ни е нужна за видим тези, върху които е Божието благоволение за задачите, които Той им е възложил. Тази мъдрост важи за разпознаването на политическите лидери.

 

Слава на Христовото име! Нека Духът на Господа да издигне името Му, чрез тези избори и чрез изборът, който Той ни предлага. Господи, съсипи делата на дявола в България, изяви праведното си Слово, съсипи делата на враговете си, за да познаят, че Ти си Владетелят и Ти си този, който заслужава поклонение и хвала!

 


Начало  Мисия  Визия  Верую  Конференции  За нас  Дарения 

Статии и поучения Пророчества  Касети  Разкази  Връзки

 Кръстопътя+++ Пророческо служение за новозаветната църква.